Kategorie - Recepty s malinami

Šťavnaté maliny oplývají antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Čím sytější barvu maliny mají, tím více antioxidantů obsahují. Jsou cenným zdrojem vitaminu C, fytonutrientů, hořčíku, draslíku, mědi, manganu, riboflavinu, kyseliny listové, niacinu a vlákniny.

Plody malin i čerstvá šťáva se doporučují při horečkách a zánětlivých onemocněních. Mají pozitivní účinky při léčbě Alzheimerovy choroby a revmatu. Když si je dopřejete pravidelně, zajistíte si účinnou prevenci rakoviny a srdečních onemocnění. Navíc oddálíte proces stárnutí buněk a zlepšíte stav pleti.

Maliny si nejlépe vychutnáte syrové. Používají se ale i do různých dezertů, koláčů, jogurtů a smoothie. Vyrobit si můžete i vlastní malinový sirup nebo malinovou zmrzlinu. Báječná je zálivka z horkých malin, kterou dochutíte jogurt, zmrzlinu i koláče.