Vařte jako Mexičani. Tedy skoro. S drobnou obměnou můžete i z ne příliš výživného jídla vykouzlit zdravou a nutričně vyváženou dobrotu. Jak na ni? Držte se našeho receptu. Zdravé nachos s mexickými fazolemi a quinoou...
Kategorie - Recepty s kešu
Ořechy kešu jsou skvělým zdrojem kyseliny listové, vitaminů skupiny B, omega-3 a omega-6 polynenasycených mastných kyselin, fosforu, hořčíku, manganu, mědi, zinku a železa.
Upravují hladinu cholesterolu v krvi a zahánějí chudokrevnost. Působí pozitivně na nervovou soustavu, zlepšují kvalitu pokožky, nehtů a vlasů, snižují krevní tlak, prospívají srdci a cévám a pomáhají odstraňovat zácpu. Vysoký obsah hořčíku snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění, bojuje proti svalovým křečím a podporuje celkovou imunitu.
Kešu ořechy jsou skvělé jako malá svačinka mezi jídly. Zpestří domácí müsli, kaši, rizoto nebo třeba salát. Často se používají v asijských receptech. Výborně si rozumí s kuřecím masem a zeleninou.