V italské kuchyni se fantazii meze nekladou. Ochutnejte lahodné, krémové těstoviny v odlehčené verzi. Bez masa a sýru, zato s porcí bylinek a zbožňovanými kešu oříšky. Fantastická kombinace, co říkáte?
Bezlepkové těstoviny zapečené s krémem z kešu
Ingredience:
- 4 hrsti bezlepkových těstovin
- 1 hrnek kešu ořechů + 1 hrnek vody
- Šťáva z ½ citrónu
- 2 ½ lžíce lahůdkového droždí bez sladu
- 400 g rajčat
- 4 lžíce 100% rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička sušeného oregana
- Špetka pepře
Postup:
- Aktivujte ořechy ve vodě alespoň po dobu 7 hodin.
- Vodu z předem namočených ořechů slijte a ořechy spolu s lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujte do krémové konzistence. Pár ořechů si ponechejte na závěrečnou posypku.
- Těstoviny uvařte dle návodu.
- V hluboké pánvi poduste rajčata nakrájená na malé kousky, přidejte k nim protlak, bazalku, oregano, pepř a česnek.
- Do zapékací misky s nepřilnavým povrchem vložte uvařené (scezené a propláchnuté) těstoviny, zalijte je rajčatovou omáčkou, kešu krémem, a nakonec vše posypte zbylými, najemno rozdrcenými ořechy.
- Misku vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 7 hodin, 35 minut (7 hodin trvá aktivace ořechů)
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Milujete voňavá jídla z trouby? Zkuste ještě francouzské brambory s tofu nebo zapečené jáhly s brokolicí.