BezHladovění.cz

RECEPT: Zapečené těstoviny s kešu krémem

V italské kuchyni se fantazii meze nekladou. Ochutnejte lahodné, krémové těstoviny v odlehčené verzi. Bez masa a sýru, zato s porcí bylinek a zbožňovanými kešu oříšky. Fantastická kombinace, co říkáte?

Bezlepkové těstoviny zapečené s krémem z kešu

Ingredience (2 porce):

Postup:

  1. Aktivujte ořechy ve vodě.
  2. Vodu z předem namočených ořechů slijte a ořechy spolu s lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a trochou vody rozmixujte do krémové konzistence. Pár ořechů si ponechejte na závěrečnou posypku.
  3. Těstoviny uvařte dle návodu.
  4. V hluboké pánvi poduste rajčata nakrájená na malé kousky, přidejte k nim protlak, bazalku, oregano, pepř a česnek.
  5. Do zapékací misky s nepřilnavým povrchem vložte uvařené (scezené a propláchnuté) těstoviny, zalijte je rajčatovou omáčkou, kešu krémem, a nakonec vše posypte zbylými, najemno rozdrcenými ořechy.
  6. Misku vložte do předehřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Milujete voňavá jídla z trouby? Zkuste ještě francouzské brambory s tofu nebo zapečené jáhly s brokolicí.

RECEPT: Zapečené těstoviny s kešu krémem
5 (100%) 4 hlasů

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.