Bezhladoveni.cz

Lehká rybí polévka z tresky

Kdo říká, že štědrovečerní rybí polévka musí být nutně z kapra? Do této odlehčené verze můžete přidat tresku, pstruha nebo třeba štiku a vždy bude chutnat báječně.

Množství1 porce

Ingredience

 400 g čerstvé ryby (my použili filet z tresky)
 2 l zeleninového vývaru
 5 brambor
 4 větší mrkve
 1 cibule
 1 petržel
  většího celeru
 petrželka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3

Do hrnce nalijeme 1 lžíci rostlinného oleje a krátce na něm osmahneme cibulku.

4

Po chvíli přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory a orestujeme.

5

Směs zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.

6

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.

7

Po čtvrt hodině zeleninovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.

8

Tresku pokrájíme na menší kostičky a přidáme do zeleninového krému.

9

Opět přikryjeme a vaříme dalších 20 minut.

10

Polévku pravidelně mícháme, má totiž tendenci se přichytávat ke dnu.

11

Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat. Rybí polévku báječně doplní celozrnné nebo chlebové krutonky.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 400 g čerstvé ryby (my použili filet z tresky)
 2 l zeleninového vývaru
 5 brambor
 4 větší mrkve
 1 cibule
 1 petržel
  většího celeru
 petrželka

Postup

1

Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3

Do hrnce nalijeme 1 lžíci rostlinného oleje a krátce na něm osmahneme cibulku.

4

Po chvíli přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory a orestujeme.

5

Směs zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.

6

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.

7

Po čtvrt hodině zeleninovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.

8

Tresku pokrájíme na menší kostičky a přidáme do zeleninového krému.

9

Opět přikryjeme a vaříme dalších 20 minut.

10

Polévku pravidelně mícháme, má totiž tendenci se přichytávat ke dnu.

11

Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat. Rybí polévku báječně doplní celozrnné nebo chlebové krutonky.

Lehká rybí polévka z tresky

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama