Print Options:

Lehká rybí polévka z tresky

Množství1 porce

 400 g čerstvé ryby (my použili filet z tresky)
 2 l zeleninového vývaru
 5 brambor
 4 větší mrkve
 1 cibule
 1 petržel
  většího celeru
 kvalitní rostlinný olej
 sůl
 pepř
 petrželka
1

Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3

Do hrnce nalijeme 1 lžíci rostlinného oleje a krátce na něm osmahneme cibulku.

4

Po chvíli přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory a orestujeme.

5

Směs zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.

6

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.

7

Po čtvrt hodině zeleninovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.

8

Tresku pokrájíme na menší kostičky a přidáme do zeleninového krému.

9

Opět přikryjeme a vaříme dalších 20 minut.

10

Polévku pravidelně mícháme, má totiž tendenci se přichytávat ke dnu.

11

Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat. Rybí polévku báječně doplní celozrnné nebo chlebové krutonky.