Hummus z cizrny a batátů

Máte rádi zdravé pomazánky, ať už k odlehčené svačině, snídani či večeři? Pak se hummus určitě stane pravidelnou součástí vašeho jídelníčku. Skvělých variant je totiž hned několik!

Množství1 porce

Ingredience

Na hummus
 1 středně velká sladká brambora
 1 stroužek česneku
 šťáva z 1/2 citrónu
 kajenský pepř
Na dokončení
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Cizrnu přes noc namočíme.

2

Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.

3

Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.

4

Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.

5

Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.

6

Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.

7

Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na hummus
 1 středně velká sladká brambora
 1 stroužek česneku
 šťáva z 1/2 citrónu
 kajenský pepř
Na dokončení

Postup

1

Cizrnu přes noc namočíme.

2

Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.

3

Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.

4

Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.

5

Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.

6

Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.

7

Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.

Hummus z cizrny a batátů
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít