Print Options:

Hummus z cizrny a batátů

Množství1 porce

Na hummus
 1 středně velká sladká brambora
 120 g cizrny v suchém stavu
 3 lžíce tahini
 3 lžíce olivového oleje
 1 stroužek česneku
 šťáva z 1/2 citrónu
 sůl
 kajenský pepř
 ½ lžičky uzené papriky
 ½ lžičky římského kmínu
Na dokončení
 sezamová semínka na posypání
1

Cizrnu přes noc namočíme.

2

Ráno slijeme vodu, napustíme čerstvou a uvaříme ji doměkka, zhruba po dobu 30 – 40 minut.

3

Sladkou bramboru upečeme též doměkka a zbavíme ji slupky.

4

Cizrnu slijeme a rozmixujeme ji se sladkou bramborou, tahini pastou, olivovým olejem, česnekem a citrónovou šťávou.

5

Vše dochutíme solí, kajenským pepřem, uzenou paprikou, římským kmínem a opět vše mixujeme, až docílíme hladké pasty.

6

Před podáváním hummus pokapeme olivovým olejem, tahini pastou a posypeme ho sezamovými semínky.

7

Hotový hummus podáváme s oblíbenými krekry a zeleninou jako dip, případně ho můžeme namazat na pečivo.

Nutrition Facts

porce 0