Bezhladoveni.cz

Lehká fazolová polévka od babičky

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. My s jejich rčením samozřejmě souhlasíme, a o recept na jednu takovou se s vámi rádi podělíme. A protože to jinak, než zdravě neumíme, bez zeleniny, kvalitních bílkovin a sacharidů se neobejdeme.

Množství4 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1 pór
 250 g mrkve
 250 g petržele
 300 g cukety
 2 velká rajčata
 3 lžíce sušených italských bylinek
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Pór omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.

2

Zeleninu nakrájejte na kolečka.

3

Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.

4

Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.

5

V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.

6

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.

7

Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

8

Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.

9

Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 pór
 250 g mrkve
 250 g petržele
 300 g cukety
 2 velká rajčata
 3 lžíce sušených italských bylinek

Postup

1

Pór omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.

2

Zeleninu nakrájejte na kolečka.

3

Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.

4

Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.

5

V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.

6

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.

7

Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

8

Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.

9

Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.

Lehká fazolová polévka od babičky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama