Lehká fazolová polévka od babičky

Polévka je grunt, říkávaly naše babičky. My s jejich rčením samozřejmě souhlasíme, a o recept na jednu takovou se s vámi rádi podělíme. A protože to jinak, než zdravě neumíme, bez zeleniny, kvalitních bílkovin a sacharidů se neobejdeme.

Množství4 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1 pór
 250 g mrkve
 250 g petržele
 300 g cukety
 2 velká rajčata
 3 lžíce sušených italských bylinek
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě po celý rok

  • 4 roční období, 32 hlavních ingrediencí
  • 160 zdravých a chutných receptů
  • 400 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno do 30 minut
  • Sezónní vaření šetří vaši peněženku
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Pór omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.

2

Zeleninu nakrájejte na kolečka.

3

Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.

4

Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.

5

V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.

6

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.

7

Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

8

Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.

9

Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 pór
 250 g mrkve
 250 g petržele
 300 g cukety
 2 velká rajčata
 3 lžíce sušených italských bylinek

Postup

1

Pór omyjte, mrkev a petržel oškrábejte.

2

Zeleninu nakrájejte na kolečka.

3

Cuketu omyjte a nakrájejte na kostičky.

4

Rajčata spařte, stáhněte z nich slupky a pokrájejte je na menší kousky.

5

V hrnci nejprve poduste pórek s mrkví a petrželí po dobu 3 minut, poté k nim přidejte předem uvařené fazole a rajčata.

6

Vše zalijte 700 ml vody a přiveďte k varu.

7

Polévku vařte pod pokličkou na mírném ohni cca 10 minut.

8

Po změknutí zeleniny k ní přidejte cuketu, kterou v polévce jen krátce prohřejte.

9

Na závěr polévku dochuťte česnekem, bylinkami i pepřem, přihoďte do ní zvlášť uvařené těstoviny a podávejte.

Lehká fazolová polévka od babičky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít