Rychlý domácí chléb s quinoou a semínky

Hledáte zdravou alternativu ke klasickému pečivu? Podomácku vyrobený chléb se semínky, quinoou a dalšími pseudoobilovinami budou tou správnou volbou.

Množství4 porce
Čas přípravy8 hodinČas vaření1 hodinaCelkový čas9 hodin

Ingredience

Postup

1

Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.

2

Quinou rozmixujte do konzistence mouky.

3

K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.

4

Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

5

Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.

6

Chléb podávejte vychladlý.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Semínka zalijte trojnásobným množstvím vlažné vody a nechte je alespoň 8 hodin odležet.

2

Quinou rozmixujte do konzistence mouky.

3

K nabobtnalým semínkům přisypte mouky, olej a sůl.

4

Těsto přendejte do nepřilnavé formy a chléb pečte v předehřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.

5

Po 20 minutách pečení vyndejte chléb z formy a otočený ho na plechu pečte dalších 30 minut dokřupava.

6

Chléb podávejte vychladlý.

Rychlý domácí chléb s quinoou a semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.