reklama
970x90-vyprodej-koncicich-produktu-0919-cz-1569914732.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Bleskurychlá houbová omáčka s pórkem

Letos počasí houbařům přeje. Máte-li také nasbíráno, sáhněte do zásob a připravte si bleskurychlou omáčku s plátky dušených hub. Že nejde o obyčejné jídlo, se přesvědčte sami 🙂

Blesková omáčka z lesních hub a pórku

Ingredience:

Postup:

  1. Houby poduste na trošce vody alespoň po dobu 15 minut.
  2. K podušeným houbám přihoďte omytý a na kolečka nakrájený pórek.
  3. Houby s pórkem okořeňte kmínem.
  4. Směs duste dalších 5 minut, průběžně ji podlévejte vodou.
  5. Po 5 minutách ke směsi přilijte mléko, limetkovou šťávu, přidejte miso pastu a tahini.
  6. Vše nechte dalších 5 minut probublávat.

TIP: Omáčku podávejte s celozrnnou rýží, těstovinami nebo jako my, s lívanečky, ozdobenou koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Jste spíš masožrouti? Zkuste houbovou omáčku s kuřecím masem, bez lepku a laktózy.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.