Letos počasí houbařům přeje. Máte-li také nasbíráno, sáhněte do zásob a připravte si bleskurychlou omáčku s plátky dušených hub. Že nejde o obyčejné jídlo, se přesvědčte sami 🙂
Blesková omáčka z lesních hub a pórku
Ingredience:
- Hrst čerstvých hub
- 1/2 pórku
- Lžička mletého kmínu
- Šťáva z 1/2 limetky
- Lžička miso pasty
- Rostlinné mléko/smetana
- Lžíce tahini
- Čerstvý koriandr
Postup:
- Houby poduste na trošce vody alespoň po dobu 15 minut.
- K podušeným houbám přihoďte omytý a na kolečka nakrájený pórek.
- Houby s pórkem okořeňte kmínem.
- Směs duste dalších 5 minut, průběžně ji podlévejte vodou.
- Po 5 minutách ke směsi přilijte mléko, limetkovou šťávu, přidejte miso pastu a tahini.
- Vše nechte dalších 5 minut probublávat.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
TIP: Omáčku podávejte s celozrnnou rýží, těstovinami nebo jako my, s lívanečky, ozdobenou koriandrem.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Jste spíš masožrouti? Zkuste houbovou omáčku s kuřecím masem, bez lepku a laktózy.