BezHladovění.cz

RECEPT: Bleskurychlá houbová omáčka s pórkem

Letos počasí houbařům přeje. Máte-li také nasbíráno, sáhněte do zásob a připravte si bleskurychlou omáčku s plátky dušených hub. Že nejde o obyčejné jídlo, se přesvědčte sami 🙂

Blesková omáčka z lesních hub a pórku

Ingredience:

  • Hrst čerstvých hub
  • 1/2 pórku
  • Lžička mletého kmínu
  • Šťáva z 1/2 limetky
  • Lžička miso pasty
  • Rostlinné mléko/smetana
  • Lžíce tahini
  • Čerstvý koriandr
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Houby poduste na trošce vody alespoň po dobu 15 minut.
  2. K podušeným houbám přihoďte omytý a na kolečka nakrájený pórek.
  3. Houby s pórkem okořeňte kmínem.
  4. Směs duste dalších 5 minut, průběžně ji podlévejte vodou.
  5. Po 5 minutách ke směsi přilijte mléko, limetkovou šťávu, přidejte miso pastu a tahini.
  6. Vše nechte dalších 5 minut probublávat.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 30 minut

TIP: Omáčku podávejte s celozrnnou rýží, těstovinami nebo jako my, s lívanečky, ozdobenou koriandrem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Jste spíš masožrouti? Zkuste houbovou omáčku s kuřecím masem, bez lepku a laktózy.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend