Bleskurychlá houbová omáčka s pórkem

Letos počasí houbařům přeje. Máte-li také nasbíráno, sáhněte do zásob a připravte si bleskurychlou omáčku s plátky dušených hub. Že nejde o obyčejné jídlo, se přesvědčte sami 🙂

Množství2 porce
Celkový čas30 minut

Ingredience

 1 hrst čerstvých hub
 ½ pórku
 1 lžička mletého kmínu
 šťáva z ½ limetky
 1 lžička miso pasty
 rostlinné mléko/smetana
 1 lžíce tahini
 čerstvý koriandr

Postup

1

Houby poduste na trošce vody alespoň po dobu 15 minut.

2

K podušeným houbám přihoďte omytý a na kolečka nakrájený pórek.

3

Houby s pórkem okořeňte kmínem.

4

Směs duste dalších 5 minut, průběžně ji podlévejte vodou.

5

Po 5 minutách ke směsi přilijte mléko, limetkovou šťávu, přidejte miso pastu a tahini.

6

Vše nechte dalších 5 minut probublávat.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrst čerstvých hub
 ½ pórku
 1 lžička mletého kmínu
 šťáva z ½ limetky
 1 lžička miso pasty
 rostlinné mléko/smetana
 1 lžíce tahini
 čerstvý koriandr

Postup

1

Houby poduste na trošce vody alespoň po dobu 15 minut.

2

K podušeným houbám přihoďte omytý a na kolečka nakrájený pórek.

3

Houby s pórkem okořeňte kmínem.

4

Směs duste dalších 5 minut, průběžně ji podlévejte vodou.

5

Po 5 minutách ke směsi přilijte mléko, limetkovou šťávu, přidejte miso pastu a tahini.

6

Vše nechte dalších 5 minut probublávat.

Bleskurychlá houbová omáčka s pórkem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.