Souhlasíte s názorem, že cukroví k Vánocům jednoznačně patří? A co takhle v nepečené podobě, navíc bez čekání, než vám změkne? Zdravé, dokonale provoněné a na talíři stylové. Přesně takové, hnedka hotové, je tu pro vás, slečny, paní a pánové.
Voňavé perníčky v nepečené podobě
Ingredience:
- 250 g vypeckovaných datlí
- ½ hrnku mandlí
- ½ hrnku kešu ořechů
- 1 lžička mleté skořice
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ¼ lžičky koření (mletý badyán, mletý anýz, mletý koriandr, mletý fenykl)
- Špetka mleté vanilky
- Strouhaný kokos, konopná semínka a skořice navíc k obalení
Postup:
- Ořechy předem namočte, nejlépe přes noc.
- Datle rozmixujte do konzistence pasty. Tento krok si můžete ušetřit zakoupením již hotové datlové pasty.
- Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.
- Pastu spolu s ořechy ochuťte veškerým kořením a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.
- Z těsta vytvarujte vámi preferované tvary, obalte je v kokosu, skořici či konopných semínkách.
- Hotové cukroví dejte do mrazáku minimálně na 2 hodiny.
- Před jeho konzumací jej přendejte alespoň na chvíli do lednice, aby povolilo.
Počet porcí: 20
Doba přípravy: 12,5 hodiny
TIP: Perníčky můžete polít i rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Radši pečenou variantu? Vyzkoušejte mandlové perníčky bez lepku.