BezHladovění.cz

RECEPT: Raw vánoční perníčky – hned měkké

Souhlasíte s názorem, že cukroví k Vánocům jednoznačně patří? A co takhle v nepečené podobě, navíc bez čekání, než vám změkne? Zdravé, dokonale provoněné a na talíři stylové. Přesně takové, hnedka hotové, je tu pro vás, slečny, paní a pánové.

Voňavé perníčky v nepečené podobě

Ingredience:

voňavé perníčky v nepečené podobě

Postup:

  1. Ořechy předem namočte do teplé vody alespoň na 2 hodiny, ideálně však na 7 a více.
  2. Datle rozmixujte do konzistence pasty. Tento krok si můžete ušetřit zakoupením již hotové datlové pasty.
  3. Vodu z ořechů slijte a ořechy přihoďte do mixéru k datlové pastě.
  4. Pastu spolu s ořechy ochuťte veškerým kořením a vše společně rozmixujte do konzistence hladkého, lepivého těsta.
  5. Z těsta vytvarujte vámi preferované tvary, obalte je v kokosu, skořici či konopných semínkách.
  6. Hotové cukroví dejte do mrazáku minimálně na 2 hodiny.
  7. Před jeho konzumací jej přendejte alespoň na chvíli do lednice, aby povolilo.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

TIP: Perníčky můžete polít i rozpuštěnou vysokoprocentní hořkou čokoládou.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Radši pečenou variantu? Vyzkoušejte mandlové perníčky bez lepku.

Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

reklama