BezHladovění.cz

11 otázek pro foodvlogerku Hanku (Z lásky k jídlu)

Hanka je zdatná kuchařka, což je mimo jiné vidět v jejích videích. Hančinou snahou je šířit lásku k jídlu a dodat odvahu těm, kteří si v kuchyni příliš nevěří. A ačkoli jí práce zabírá většinu volného času, nepřestává ji těšit a naplňovat.

1. Pro nezasvěcené, jak bys stručně popsala náplň práce foodvlogerky?

Foodvlogerka natáčí videa plná jídla, ukazuje recepty, postupy, inspiruje, motivuje, předává tipy a myšlenky.

2. Co pro tebe bylo hlavním impulzem k natáčení foodvlogů?

Chtěla jsem obohatit svou facebookovou stránku o videa, ve kterých mohu ukázat, že vařit a péct zvládne úplně každý.

3. Odkud čerpáš inspiraci? Sleduješ gastronomické pořady nebo konkurenční vlogy?

Příležitostně sleduji gastronomické pořady, vedu si již několik let sbírku food časopisů, a velkou inspirací mi je také návštěva sobotních trhů na Náplavce.

V tom nepřeberném množství potravin na mě, jak já říkám, recepty vyloženě skáčou 🙂 A sledování ostatních food blogerů či vlogerů je naprostou samozřejmostí.

4. Na čem závisí rozhodnutí, o jaký recept se s ostatními podělíš?

Dělím se o takové recepty, které jsou pro mě něčím zajímavé. A je jedno, jestli se jedná o rodinný recept, tip na obědovou rychlovku, svačinu nebo například dezert v odlehčené fit verzi.

jehněčí žebírka s pečenými rajčátky

5. Kolik času ti natočení jednoho vlogu zabere a co všechno takové natáčení obnáší?

Někdy to natáčení zabere tolik času, že si v 15 hodin, což je doba, kdy jezdím pro syna do školky, uvědomím, že jsem vlastně ještě neměla oběd.

A co takové natáčení obnáší? Na prvním místě je to nálada a chuť natáčet. Dále je potřeba si připravit suroviny, nastavit si scénu, ujistit se, že mám nabitý fotoaparát a dostatek místa na paměťové kartě. V neposlední řadě je důležitá velká dávka trpělivosti, zejména když mě zlobí světlo a když se záběr, který je rozostřený musí natočit znovu. To u vaření, tak nějak na pohodu zrovna není.

Dále pak video edituji a tvořím miniaturu na YouTube, což zabere zhruba 2-4 hodiny. Záleží na tom, jak je video dlouhé a kolik prvků do něj vkládám.

6. V čem jsou tvé vlogy výjimečné?

Moje recepty jsou z dostupných surovin, připravované s láskou, a hlavně přece Z lásky k jídlu 🙂

7. Je nějaké jídlo, na které by sis netroufla?

Baví mě složité přípravy, takže se nedá říct, že bych si na nějaké jídlo vyloženě netroufla. Rozhodně bych nechtěla připravovat jídlo z brouků a červů.

8. Bez jakých pomocníků se v kuchyni neobejdeš?

Super výkonný mixér G21 Perfect Smoothie, který je vidět v téměř každém videu.

jablečný crumble

9. Moderní gastronomie čím dál tím více upozaďuje tu tradiční, v našem případě českou klasiku. Proč si myslíš, že tomu tak je?

Současný trend je takový připravovat časově nenáročná jídla, která zároveň umožňují improvizaci. Co si budeme povídat, česká kuchyně, byť je vynikající, nepatří vždy mezi tu nejzdravější, např. tučné omáčky, knedlíky, apod.

10. Která kuchyně je tobě nejbližší?

Hodně dlouho to byla Italská kuchyně na čemž měl jistou zásluhu charismatický Emanuel Ridi :-), ale později ji vyměnila kuchyně asijská. Miluju její rozmanitost.

11. Je těžké udržet se v kondici v záplavě tolika dobrot?

Těžké je to každopádně :-), záleží na vůli a vlastním přesvědčení. Já se snažím pravidelně cvičit, jíst zdravě a vyváženě. To neznamená, že si také čas od času nedopřeji nějakou neřest. Miluju dobré jídlo a také kvalitní víno, no jo 🙂

Děkujeme za rozhovor a přejeme ti, ať tě láska k jídlu neopouští a tvůj YouTube kanál, Instagram i Facebook sklízí úspěchy jako doposud!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend