10 otázek pro foodblogerku Evu (Moje barevná kuchyně)

Eva je autorkou zdravých, na přípravu snadných receptů, které září všemi barvami. Když zrovna nevaří, sportuje a načerpává inspiraci u slavných kuchařských hvězd. Za hvězdu mají Evu také její fanoušci, kteří ji podporují v soutěži „Blogerka roku“.

1. Jak bys stručně představila svůj blog našim čtenářům?

Jak už název blogu napovídá, vařím barevně 🙂 , hlavně jednoduchá a zdravá jídla, která nezaberou příliš času na přípravu. Tímto způsobem se mohou naučit vařit a stravovat i mladí lidé, kteří zatím nemají velké zkušenosti s vařením.

2. S jakými ambicemi jsi blog zakládala? Stály za tím nějaké tlaky z tvého okolí?

Začalo to láskou k focení a sociální sítí Instagram, kam jsem začala přidávat své fotografie jídel, které jsem vařila pro rodinu. Lidé si postupně začali psát o recepty a pak už to byl jen krůček k tomu, založit si blog, který je pro čtenáře více dostupný.

3. Jak nahlížíš na konkurenční boj, který mezi blogerkami panuje?

Jsem velmi ráda, že konkurenční boj v blogování vůbec necítím. Vážím si toho, že se mezi sebou vzájemně podporujeme, a to je na naší práci nesmírně pozitivní.

4. Právě vrcholí soutěž „Blogerka roku“. Co by pro tebe případné umístění v této soutěži znamenalo?

Ano, v tuto chvíli už vím, že jsem se dostala do top 10 foodblogerů v této soutěži. Prožívám opravdu velkou radost 🙂 Pro každého blogera je to cenná zpětná vazba od fanoušků, kteří mu posílají svůj hlas.

5. Kromě foodblogu jsi se vrhla i do natáčení video receptů. Co přiměje blogerku „fušovat do řemesla“ youtuberům?

Sama, pokud hledám nějakou inspiraci, nebo radu do života, hodně využívám YouTube. Myslím, že krátká videa jsou tou nejjednodušší formou, jak přiblížit lidem přípravu jídla.

avokádová snídaně

6. Když nejsi v kuchyni, nebo u počítače, jak nejraději trávíš svůj volný čas?

Od malička miluji sport, neumím si svůj život představit bez pohybu. Kromě běhu, tance a aerobního cvičení se věnuji sezónním sportům, např. jízdě na kole, turistice, nebo lyžování.

7. Právě ve svém volném čase jsi se zúčastnila kurzu vaření pod vedením Emanuela Ridiho. Je pro tebe „Manu“ kuchařský vzor, ke kterému vzhlížíš?

Ano, obdivuji Emanula Ridiho i ostatní skvělé kuchaře. Je to vždy zážitek trávit čas po jejich boku, inspirovat se jejich radami a zkušenostmi.

8. Nemáš ambice sama nějaký kurz vést? Pokud ano, jaké menu bys pro něj zvolila?

Nejsem vyučená v oboru a jako amatér nemám ambice kurzy vaření vést. Velmi mě ale těší, když někteří čtenáři vaří podle mých receptů z blogu, posílají mi zprávy a fotky svých jídel a pochlubí se, jak se jim jídlo povedlo.

9. Pojďme se přenést do času Vánoc, kterého se dočkáme, co nevidět. Jak u vás doma vypadá každoroční vánoční tabule?

Vánoce u nás doma slavíme opravdu tradičně. Nesmí chybět vánočka, štědrovečerní večeře s rybí polévkou, bramborovým salátem a kapříkem. Scházíme se jako rodina ve velkém počtu a každý přinese svůj bramborový salát, cukroví a pak společně ochutnáváme navařené dobroty.

10. Máš nějaké novoroční předsevzetí spojené s jídlem?

Těším se na další tvůrčí rok a ještě nevím, kam mě přesně zanese. Vím ale jistě, že chci pokračovat v tom, co dělám a stále se vyvíjet, učit a vymýšlet nové recepty. Mám v hlavě spoustu nápadů na recepty, které jsem ještě nestihla vyzkoušet 🙂

Děkujeme za rozhovor a přejeme ti další úspěšný tvůrčí rok!