10 otázek pro foodblogerku Inku (Garden and Kitchen)

Inka je nejen skvělá blogerka, ale také soběstačná zahradnice a chovatelka domácích zvířat. Blog i Instagram jsou pro ni opravdovou vášní, a tak není divu, že si bez nich ideálně strávený den nedokáže představit 🙂

1. Mohla by ses ve zkratce představit našim čtenářům?

Jmenuji se Inna a jsem cizinka žijící v ČR přes 20 let. Jsem také matkou dvou dcer. V současné době s námi žije 1 fenka, 3 kočičky a na zahradě máme slepičky a králíčky.

Mým koníčkem a zároveň relaxem je zahrada a mojí velkou vášní vaření a s ním spojené blogování a Instagram.

2. Co tě přimělo věnovat se blogování namísto práce v oboru ekonomie, jehož jsi absolventkou?

Na založení blogu a Instagramu mají velký podíl mé dcery, které mě k tomu přivedly. Ekonomii se částečně věnuji při svém podnikání.

Blog je pro mě velkou výzvou a zároveň velkou motivací do budoucna. Chtěla bych nabádat lidi k pěstování svojí vlastní zeleniny, ale také k tomu, aby ji následně používali při vaření.

3. Jako foodblogerka jsi vlastně i podnikatelka, využiješ při blogování nějak své ekonomické vzdělání?

Jsem bloger začátečník a amatér, a tak prozatím své ekonomické dovednosti při svém blogování nevyužívám. Jsem ráda, že se lidem můj blog líbí a skvělé komentáře jsou pro mě největší odměnou.

4. Jak dlouho ti trvalo blog rozjet?

Blog už mám založený déle jak rok, ale víceméně se mi začal rozjíždět až potom, co jsem si založila Instagram. Myslím si, že to ještě nějaký ten čas potrvá.

salát bowl

5. S jakou představou jsi do jeho založení šla a změnila se nějak v průběhu času?

Doma mám dost velkou zahradu, kde pěstuji několik druhů ovoce a zeleniny. Svůj blog jsem tedy zakládala proto, abych lidem ukázala, jak je skvělé pěstovat zeleninu.

Do budoucna bych na svém blogu chtěla sdílet i pěstování různých druhů bylinek a jejich následovné využití v kuchyni.

6. Jaké druhy ovoce a zeleniny pěstuješ?

Celoročně mám ve sklípku vlastní zásobu brambor, cibule a česneku. Většinu roku si vystačím s vlastními zásobami pórku, mrkve, celeru a tuřínu.

Přes zimu mi na zahradě roste růžičková kapusta, kadeřávek, mangold, brokolice a polníček. V mrazáku mám hodně hrášku, fazolových lusků, mladého bobu a spoustu ovoce.

7. Na dovozu kterých potravin jsi naopak nutně závislá?

Závislá jsem 100% na kvalitním olivovém oleji, skvělé rýži, dobrých sýrech a různých koření.

snídaňový koláč s hruškami

8. Na jakých základech svá jídla připravuješ? Používáš výhradně bioprodukty, čerstvé bylinky, lokální potraviny, …?

Při vaření se snažím používat své vlastní suroviny, jak jen to jde. Jinak sázím na kvalitní potraviny, které nejraději kupuji od místních prodejců. Zároveň ale vybírám cizí produkty ve vyšší kvalitě.

9. Čemu kromě vaření se ve svém volném času ráda věnuješ?

Mojí velkou vášní po vaření a zahradě je návštěva různých bazarů, starožitností a tržišť, kde nakupuji různé předměty spojené s blogováním.

Další vášní je nakupování kuchařek. Vždy říkám, že nejlepší dárek pro mě je kuchařka!

10. Jaká je tvoje představa o ideálně stráveném dni?

Dlouho jsem nad touto otázkou přemýšlela. Má představa ideálně stráveného dne je taková, že ráno vstanu a jdu si zaběhat. Pak udělám skvělou snídani pro sebe a celou rodinu a následně se jdu věnovat práci na zahrádce (okopávání, pletí, přesazování a zalévání).

Poté si uvařím lehký oběd, nejradši vše ze své zahrádky. Odpoledne si udělám čas na kávu, blog, nebo Instagram. Večer si pozvu pár dobrých přátel, uvařím si něco chutného a dám si skleničku výborného vína.

Děkujeme za rozhovor a přejeme, ať prožiješ takto ideálně strávených dní v roce co nejvíce!