Kategorie - Recepty s tvarohem

Tvaroh má nízkou energetickou hodnotu a zároveň obsahuje velké množství výživných látek. Je nadupaný kvalitními bílkovinami, aminokyselinami, minerálními látkami a vitaminy. Jedná se především o vitaminy A, D, E, vitaminy skupiny B, draslík, fosfor, měď, vápník, zinek a hořčík.

Obrovskou výhodou je jeho lehká stravitelnost a zároveň vysoká sytící schopnost. Bílkoviny pomáhají k tvorbě svalové hmoty a velkou měrou se podílí na kvalitě vlasů, nehtů a pokožky. Dále pomáhá normalizovat krvetvorbu a působí blahodárně na nervový systém a metabolismus. Pokud si dáte tvaroh večer před spaním, bude se vám lépe usínat.

Nejlépe si ho vychutnáte s čerstvým ovocem, oříšky, medem nebo přírodním sirupem. Určitě vyzkoušejte i tvarohovou pomazánku, domácí zmrzlinu, tvarohové buchty nebo koláč.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které...

5 receptů na zdravou snídani

Nadarmo se neříká, že snídaně je základem. Snídaně nám má ráno nastartovat metabolismus, je tudíž podstatnou součástí dne! Měla by představovat zhruba 20 % přijaté denní energie. Optimálně má první jídlo dne obsahovat...