Kategorie - Recepty s tuňákem

Maso z tuňáka obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitaminy a minerály. Jedná se především o vitamin A, E, B6, B12, draslík, fosfor, hořčík, sodík a selen.

Prospívá mozku, srdci, očím i pokožce. Látky obsažené v této mořské rybě bojují proti zánětům v těle a snižují riziko rakoviny prsu, tlustého střeva a ledvin. Zlepšují proces regenerace a podporují obranyschopnost organismu. Díky vysokému podílu bílkovin a zdravých tuků představuje perfektní jídlo pro sportovce před i po tréninku.

Tuňáka seženete v čerstvém, zmrazeném i konzervovaném stavu. K nejoblíbenějším způsobům přípravy patří grilování, pečení a opékání na pánvi. Syrový chutná skvěle ve formě tradičního japonského sushi.

Přečtěte si více v našem magazínu: