Už vás začíná nudit chléb se šunkou a sýrem nebo jogurt s ovocem ke svačině? Inspirujte se našimi jednoduchými a zdravými pomazánkovými recepty! Ať už jste v dietě, budujete svaly nebo si jen udržujete váhu a...
Kategorie - Recepty s tuňákem
Maso z tuňáka obsahuje vysoce kvalitní bílkoviny, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitaminy a minerály. Jedná se především o vitamin A, E, B6, B12, draslík, fosfor, hořčík, sodík a selen.
Prospívá mozku, srdci, očím i pokožce. Látky obsažené v této mořské rybě bojují proti zánětům v těle a snižují riziko rakoviny prsu, tlustého střeva a ledvin. Zlepšují proces regenerace a podporují obranyschopnost organismu. Díky vysokému podílu bílkovin a zdravých tuků představuje perfektní jídlo pro sportovce před i po tréninku.
Tuňáka seženete v čerstvém, zmrazeném i konzervovaném stavu. K nejoblíbenějším způsobům přípravy patří grilování, pečení a opékání na pánvi. Syrový chutná skvěle ve formě tradičního japonského sushi.