Kategorie - Recepty s krůtím masem

Krůtí maso je lehce stravitelné, má vysoký obsah bílkovin a nejnižší podíl tuku ze všech druhů mas. Nachází se v něm důležitý vitamin B12, selen, vápník, zinek, železo, a aminokyselina tryptofan. Při vhodné úpravě je krůtí maso ideální i pro osoby s nadváhou, zánětlivým onemocněním střev nebo vysokým cholesterolem.

Maso z krůty posiluje imunitní systém, podporuje růst (u dětí) a zabraňuje usazování cholesterolu v cévách. Působí preventivně proti chudokrevnosti, podporuje nervový systém, zlepšuje náladu i spánek a posiluje srdce a cévy. Díky vysokému obsahu vápníku by ho měly do svého jídelníčku zařadit hlavně děti, ženy v období klimakteria a starší lidé s osteoporózou.

Krůtí maso si vychutnáte vařené v páře, pečené, orestované nebo zapečené s dalšími dobrotami. Výborná je kombinace s různými druhy zeleniny, bramborem, zelenými bylinkami, barevným pepřem nebo mozzarellou. Mezi nejoblíbenější recepty patří krůtí řízek, sekaná, krůtí karbanátky a rolky.

RECEPT: Zelené kari s krůtím masem

Krůtí maso se řadí mezi zdravé potraviny. Má ze všech druhů mas nejnižší obsah tuku, vysoké množství zinku a také vitamín B12. Dodává kvalitní bílkoviny. Krůtí prsa se hodí pro minutková jídla. Jedním z nich je i...