Kategorie - Recepty s hořkou čokoládou

Kvalitní hořká čokoláda obsahuje flavanoly, které snižují krevní tlak a mají protizánětlivé účinky.

V roce 2011 byla v British Medical Journal publikována studie, podle které pravidelná konzumace kvalitní hořké čokolády může snížit riziko srdečních onemocnění až o 30 %.

Musíme zdůraznit, že pod kvalitní hořkou čokoládou je myšlena čokoláda, která obsahuje vysoké množství kakaa (60 a více procent).

RECEPT: Vánoční bezlepkové ořechoule

Jste přejedeni vanilkovými rohlíčky, pracnami nebo klasickými vánočními perníčky? Vyzkoušejte bezlepkové ořechové koule plněné jemným mandlovým máslem, přelité čokoládovou polevou. Vánoční ořechové koule bez lepku...

RECEPT: Bezlepkové ořechové řezy

Další jídlo podzimu je tu. Máte nadbytek ořechů? Šup s nimi do trouby v podobě posypky. Na křehkém, pohankovém těstě a jablečném podkladu dotáhnou chuť dezertu do nebeských výšin. Ořechové řezy bez lepku Ingredience: 1...