Přemýšlíte, jak zařadit kurkumu do jídelníčku? Co třeba v kombinaci s květákem, kari, cizrnou a kokosovou rýží? Vsaďte jako my na kombinaci vůní i chutí, která dobře funguje. Pečený květák s orientálním kořením a...
Kategorie - Recepty s cizrnou
Cizrna je královnou luštěnin. Milují ji zastánci zdravého životního stylu, vegetariáni i vegani. Dodá komplexní sacharidy, bílkoviny, vlákninu i důležité vitaminy a minerály. Cizrna obsahuje velké množství vápníku, manganu, železa, kyseliny listové a vitaminu E.
Pravidelné pojídání cizrny posiluje celkovou odolnost organismu a zpomaluje stárnutí. Podporuje také zdraví kostí, zubů i nehtů a působí preventivně proti osteoporóze. Vláknina obsažená v cizrně zabraňuje vstřebávání cholesterolu a upravuje trávení. Tato luštěnina prospívá osobám trpícím chudokrevností i těm, kteří chtějí hubnout.
Když se řekne cizrna, mnohým z nás se vybaví hummus – výborná pomazánka z cizrny a sezamové pasty. Mezi další oblíbené recepty patří také cizrna na paprice, falafel, krémová polévka nebo chlebové placky z cizrnové mouky.