Kategorie - Recepty s amarantem

Amarant je zdravá obilnina, která v posledních letech roste na oblibě. Přitom ji ve své kuchyni používali již Aztékové a Inkové. Ačkoli ho řadíme mezi obilniny, obsahuje podobné množství bílkoviny, jako fazole a čočka.

Podle studie The influence of diet with amaranth oil on lipid metabolism in patients with ischemic heart disease and hyperlipoproteinemia konzumace 1 lžičky amarantového oleje (18 mL) po dobu 3 týdnů vedlo ke snížení LDL cholesterolu až o 25% a množství triglyceridů se snížilo až o 36%.

Pokud zařadíte amarant do svého jídelníčku, určitě neuděláte chybu. Můžete ho použít jako přílohu nebo například vyzkoušet těstoviny či pečivo z amarantové mouky.

RECEPT: Letní meruňkový koláč bez lepku

Toužíte v létě po lehce stravitelném, šťavnatém a vláčném moučníku? Přesně takový je náš meruňkový koláč upečený jen z pár ingrediencí. Bez přidaného cukru, zato s prima nutričním složením představuje ideální sladkou...