Kefírová buchta bez mouky

Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.

Množství1 porce

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Plech vyložíme pečicím papírem.

3

Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.

4

K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.

5

Tu vlijeme na připravený plech.

6

Dáme péct zhruba na 40 minut.

7

Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.

8

Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Plech vyložíme pečicím papírem.

3

Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.

4

K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.

5

Tu vlijeme na připravený plech.

6

Dáme péct zhruba na 40 minut.

7

Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.

8

Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Kefírová buchta bez mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...