Kefírová buchta bez mouky

Vybavujete si staré dobré moučníky našich babiček? Pokusili jsme se klasickou kefírovou buchtu trošku ozdravit. A povedlo se! Chutná tak báječně, že se s vámi musíme podělit o recept.

Množství1 porce

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Plech vyložíme pečicím papírem.

3

Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.

4

K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.

5

Tu vlijeme na připravený plech.

6

Dáme péct zhruba na 40 minut.

7

Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.

8

Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Plech vyložíme pečicím papírem.

3

Ovesné vločky rozmixujeme spolu s kakaem, práškem do pečiva a proteinem v hladkou moučku.

4

K sypké směsi vlijeme rýžový sirup, kefír a zpracujeme v kompaktní hmotu.

5

Tu vlijeme na připravený plech.

6

Dáme péct zhruba na 40 minut.

7

Mezitím si připravíme polevu: Kokosový olej roztopíme, přidáme rýžový sirup, kakao a důkladně promícháme.

8

Upečenou buchtu potřeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Kefírová buchta bez mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít