BezHladovění.cz

RECEPT: Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek zažívá takovou malou renesanci. I my se pravidelně vydáváme na výpravu na okraj lesa s prázdnou taškou v naději, že ji naplníme a připravíme hromadu receptů právě z tohoto pokladu.

Úplným základem je pesto. Připravte jej klidně ve větším množství do zásoby, naplňte jím formičky na led a dejte jej zamrazit. Pak už ho jen postupně používejte dle potřeby a chuti.

PŘEČTĚTE SI
Jak sbírat medvědí česnek, aby vydržel i pro další generace?

Pesto z medvědího česneku

(1 sklenička)

Ingredience:

ingredience na pesto z medvědího česneku

Postup:

  1. Medvědí česnek omyjeme a zbavíme stopek.
  2. Natrháme jej na menší kousky a rozmixujeme se slunečnicovými semínky, parmazánem a solí.
  3. Poté opatrně přiléváme olivový olej a ještě chvíli mixujeme, až dosáhneme požadované konzistence.

příprava pesta

Naše tipy:

Čerstvé pesto z medvědího česneku vám vydrží v lednici zhruba po dobu jednoho týdne. Můžete jej dále použít do sendvičů například s kozím sýrem, promíchat s těstovinami, dochutit jím polévku nebo ho použít jako součást zálivky do salátu.

Pro veganskou variantu vynecháme parmazán či jej nahradíme lahůdkovým droždím.

Dobrou chuť!

RECEPT: Pesto z medvědího česneku
4 (80%) 3 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...