BezHladovění.cz

RECEPT: Pesto z medvědího česneku

Medvědí česnek zažívá takovou malou renesanci. I my se pravidelně vydáváme na výpravu na okraj lesa s prázdnou taškou v naději, že ji naplníme a připravíme hromadu receptů právě z tohoto pokladu.

Úplným základem je pesto. Připravte jej klidně ve větším množství do zásoby, naplňte jím formičky na led a dejte jej zamrazit. Pak už ho jen postupně používejte dle potřeby a chuti.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jak sbírat medvědí česnek, aby vydržel i pro další generace?

Pesto z medvědího česneku

(1 sklenička)

Ingredience:

  • 30 listů medvědího česneku bez stopek
  • 25 g slunečnicových semínek
  • 60 ml olivového oleje
  • 25 g parmazánu
  • Sůl
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Medvědí česnek omyjeme a zbavíme stopek.
  2. Natrháme jej na menší kousky a rozmixujeme se slunečnicovými semínky, parmazánem a solí.
  3. Poté opatrně přiléváme olivový olej a ještě chvíli mixujeme, až dosáhneme požadované konzistence.
příprava pesta

Naše tipy:

Čerstvé pesto z medvědího česneku vám vydrží v lednici zhruba po dobu jednoho týdne. Můžete jej dále použít do sendvičů například s kozím sýrem, promíchat s těstovinami, dochutit jím polévku nebo ho použít jako součást zálivky do salátu.

Pro veganskou variantu vynecháme parmazán či jej nahradíme lahůdkovým droždím.

Dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend