RECEPT: Lehký quiche s cuketou a tofu krémem

Využijte hezkých dnů k pikniku s přáteli či rodinou. Jako stvořené k této příležitosti jsou slané quiche. Co třeba veganský quiche s cuketou a tofu krémem místo klasické smetany?

Veganský quiche s cuketou a tofu krémem

Ingredience na 2 miniquiche:

Krusta

Tofu krém

  • 1 balení bílého tofu
  • Pár kapek citrónové šťávy
  • ½ hrnku mandlového mléka
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 stroužek česneku
  • Pár snítek čerstvého oregana
  • Sůl, pepř

Na dokončení

  • 1 menší cuketa
  • Hrst čerstvého oregana

cuketový quiche

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Na krustu smícháme špaldovou mouku se solí, přilijeme olivový olej, vodu a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  3. Dortovou formu vymažeme olivovým olejem a rukama vmačkáme těsto.
  4. Předpečeme jej na 10 minut.
  5. Mezitím si připravíme náplň. Tofu rozmixujeme s citrónovou šťávou, mandlovým mlékem, lahůdkovým droždím, česnekem, oreganem, solí a pepřem v hladký krém.
  6. Předpečenou krustu plníme tofu krémem a poklademe tenkými kolečky cukety.
  7. Dáme péct na dalších 15 minut.

Quiche podáváme zdobený čerstvým oreganem. Výborně jej doplňuje jakýkoli zeleninový salátek. Zbyl vám tofu krém? Výborně chutná i ke svačině na chlebu, třeba s čerstvou řeřichou.

TIP: Vyzkoušejte také klasický lotrinský quiche a další slané koláče podle naší redakce.