Kategorie - Recepty s mandlovým mlékem

Mandlové mléko je plné zdraví prospěšných látek. Kromě sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a vody se v něm nachází také vláknina, vitaminy A, D a E, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo.

Je skvělé pro osoby s intolerancí laktózy, celiaky, diabetiky, vegetariány i vegany. Nezatěžuje trávení, snižuje cholesterol, zlepšuje kvalitu spánku a udržuje čisté cévy. Dále odkyseluje organismus, zklidňuje nervový systém, pomáhá při hubnutí a vyživuje svalstvo. Pravidelná konzumace působí jako účinná prevence osteoporózy, kardiovaskulárních chorob a cukrovky.

Mandlové mléko má v kuchyni široké využití. Můžete ho přidat do kávy, čaje i smoothie. Zkrátka všude tam, kde byste jinak sáhli po mléku kravském. Dobře chutná v palačinkách, lívancích, kaších i omáčkách.

Přečtěte si více v našem magazínu:

RECEPT: Krémová ovesná kaše s cuketou

Napadlo vás nastavit kaši cuketou? Cuketou, díky její neutrální chuti, zahustíte kdejaký pokrm. Kaše díky ní nabyde nejen na objemu, ale také co do nutričních hodnot. Promění se v krémově jemnou záležitost plnou zdraví...

RECEPT: Domácí makové loupáky

Dnes tu pro vás máme jeden sladký návrat do dětství. Křehké, vláčné a nadýchané loupáky upečené s láskou. Chutnají božsky, o vůni nemluvě… Domácí loupáky s mákem Ingredience: 250 g celozrnné špaldové hladké mouky...