Že vás ještě nenapadlo uvařit z pohankové krupice kaši? Tak hurá na ni. Pohanková krupička se na výrobu kaše perfektně hodí. S mandlovým mlékem, oříšky a kvalitním kakaem pasuje i do dietního jídelníčku. Krupicová kaše...
Kategorie - Recepty s mandlovým mlékem
Mandlové mléko je plné zdraví prospěšných látek. Kromě sacharidů, bílkovin, zdravých tuků a vody se v něm nachází také vláknina, vitaminy A, D a E, fosfor, hořčík, sodík, vápník a železo.
Je skvělé pro osoby s intolerancí laktózy, celiaky, diabetiky, vegetariány i vegany. Nezatěžuje trávení, snižuje cholesterol, zlepšuje kvalitu spánku a udržuje čisté cévy. Dále odkyseluje organismus, zklidňuje nervový systém, pomáhá při hubnutí a vyživuje svalstvo. Pravidelná konzumace působí jako účinná prevence osteoporózy, kardiovaskulárních chorob a cukrovky.
Mandlové mléko má v kuchyni široké využití. Můžete ho přidat do kávy, čaje i smoothie. Zkrátka všude tam, kde byste jinak sáhli po mléku kravském. Dobře chutná v palačinkách, lívancích, kaších i omáčkách.