BezHladovění.cz

RECEPT: Chia pudink s banánem

Chia pudinky jsou dnes „opravdovým“ hitem. Je to něco jiného, nového, navíc zdravého a s množstvím variací. Můžete si připravit základní verzi, kterou lze libovolně doplňovat o nejrůznější dobroty.

Protože je léto v plném proudu, připravili jsme pro vás recept na pudink s letním ovocem.

Letní chia pudink

Ingredience na pudink:

  • 1 malý zralý banán
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 4 lžíce chia semínek
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Ingredience na ovocnou vrstvu:

  • ½ hrnku vypeckovaných višní
  • ½ hrnku červeného rybízu
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce chia semínek

Ingredience na dokončení:

  • Angrešt
  • Rybíz
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Banán rozmačkáme na kaši.
  2. Dochutíme jej solí, vanilkovým extraktem, promícháme s mandlovým mlékem a na závěr přidáme chia semínka.
  3. Odložíme stranou a necháme bobtnat, alespoň 20 minut.
  4. Na ovocnou vrstvu rozmačkáme či rozmixujeme vypeckované višně s rybízem, javorovým sirupem a promícháme se semínky.
  5. Opět necháme alespoň 20 minut odpočívat.
  6. Poté plníme sklenice střídavě chia pudinkem, čerstvým ovocem a ovocnou vrstvou.

Počet porcí: 2

Další tipy, jak chia pudink ozvláštnit:

  • Do základní verze přidejte pro lepší chuť kakaový prášek či karob. V kombinaci banánem chutná báječně!
  • Přidat můžete i nejrůznější superpotraviny v práškové formě: acai, maqui, spirulinu, chlorellu, macu, matcha čaj aj.
  • Část mléka můžete nahradit ovocným či zeleninovým pyré. Lahodné je třeba jablečné, mrkvové…
  • Mléko jde také zcela nahradit čerstvými ovocnými či zeleninovými šťávami. Ideální pro letní osvěžení!
  • Výborné je také chia pudink doplnit ořechovým máslema posypat domácí granolou.

A jak máte chia pudink nejraději vy? Napište nám třeba na Facebooku!

Podívejte se i na naše další zdravé recepty z angreštu.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend