Kategorie - Recepty s krevetami

Krevety nabízejí ideální složení z pohledu zdravé stravy. Mají pouhé 1 % tuku, složeného převážně ze zdravých nenasycených kyselin. Zvlášť ceněný je obsah omega-3-mastných kyselin. Redukují záněty v těle, snižují riziko srdečně-cévních chorob i problémů s klouby. Upravují také vysoký cholesterol.

Tělo krevet se skládá z min. 20 % kvalitních bílkovin. Obsahují také vitaminy A, E a minerály vápník, fosfor nebo draslík. Pozor však na vyšší obsah sodíku.

Recepty z krevet najdete především v indické a thajské kuchyni. Než se pustíte do náročnějšího pad thai nebo vindaloo, zkuste mořské plody jen tak povařit na másle. I tak si pochutnáte. Zkuste je také grilovat na špízu a přidat do lehkého letního salátu. Výborně vyniknout také v kombinaci se šafránem, třeba v paelle.