Přinášíme další recept ze série na přípravu jednoduchých a odlehčených jídel. Tentokrát vyhrála pečená zelenina s čočkou, quinoou a ořechovým dresinkem. A jakou kombinaci zdravých potravin máte rádi vy? Zelenina z...
Kategorie - Recepty s datlemi
Sladké datle kromě energie dodají také spoustu důležitých živin. Obsahují sacharidy, bílkoviny, tuky, vlákninu, vitaminy A, E, biotin, kyselinu pantotenovou, draslík, měď, mangan, chlór, vápník, zinek nebo železo.
Datle zahánějí únavu, povzbuzují mozek, zlepšují koncentraci a zároveň zklidňují psychiku a pomáhají k lepšímu usínání. Dokážou spolehlivě zahnat hlad, zasytit na delší dobu a upravit trávení. Díky vysokému obsahu železa působí preventivně proti chudokrevnosti. Vápník zase zpevňuje kosti a zuby.
Datle si vychutnejte syrové i sušené. Často se používají do různých ovocných nebo müsli tyčinek a moučníků. Dobré jsou i v ovocném salátu, pudinku, kaši, jogurtu nebo tvarohu.