Bezhladoveni.cz

Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Kari (v originále karí) je tradiční pokrm indické kuchyně. Jde o kořeněnou směs masa, ryb, zeleniny či luštěnin dušených v lahodné omáčce. Přípravu zvládnete během pár minut. Vychutnejte si toto skvělé kari z tresky k lehkému obědu či večeři!

Množství4 porce

Ingredience

 800 g tresky
 1 lilek
 250 g hnědých žampionů
 2 chilli papričky
 2 šalotky
 čerstvý hrášek z 10 lusků
 jarní cibulka
 šťáva z ½ limetky
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Tresku pokrájejte na větší kousky.

2

Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.

3

Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.

4

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.

5

Obojí orestujte.

6

Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.

7

Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.

8

Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.

9

Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.

10

Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.

11

Podávejte s jasmínovou rýží.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 800 g tresky
 1 lilek
 250 g hnědých žampionů
 2 chilli papričky
 2 šalotky
 čerstvý hrášek z 10 lusků
 jarní cibulka
 šťáva z ½ limetky

Postup

1

Tresku pokrájejte na větší kousky.

2

Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.

3

Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.

4

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.

5

Obojí orestujte.

6

Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.

7

Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.

8

Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.

9

Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.

10

Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.

11

Podávejte s jasmínovou rýží.

Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama
reklama