Print Options:

Zelené kari s treskou, lilkem a žampiony

Množství4 porce

 800 g tresky
 1 lilek
 250 g hnědých žampionů
 25 g zelené kari pasty
 2 chilli papričky
 2 šalotky
 40 g kvalitní sójové omáčky
 400 g kokosového mléka
 čerstvý hrášek z 10 lusků
 olivový olej
 sůl
 jarní cibulka
 šťáva z ½ limetky
1

Tresku pokrájejte na větší kousky.

2

Žampiony nakrájejte na čtvrtky či na plátky, lilek na větší kostky.

3

Očištěnou šalotku nasekejte nadrobno, stejně tak chilli papričku.

4

V hluboké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku a chilli papričku.

5

Obojí orestujte.

6

Poté přidejte do pánve tresku a s ní hned kari pastu, sójovou omáčku, kokosové mléko, žampiony a sůl.

7

Pánev přikryjte poklicí a nechte tak 10 minut na vyšším stupni probublat.

8

Jakmile se treska začíná rozpadat, je čas na odstavení pánve a dokončení kari.

9

Přidejte do směsi hrášek a jarní cibulku pokrájenou na kolečka.

10

Nakonec kari zakapejte šťávou z půlky limetky.

11

Podávejte s jasmínovou rýží.

Nutrition Facts

porce 4