Zdravé muffiny bez mouky

Milujete muffiny? My také. Když zvolíte ty bez mouky, představují skvělou svačinku i při hubnutí. Vyzkoušeli jsme řadu receptů a přinášíme vám ten nejlepší.

Množství

Ingredience

 2 středně velká jablka (spíše červená)
 3 hodně zralé banány
 2 vejce nebo jejich náhražky (viz výše)
 ½ lžičky jedlé sody
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.

2

Z banánů si nechte 10 koleček, zbytek rozmačkejte. Jablka nastrouhejte.

3

Smíchejte žloutky s mletými mandlemi, sodou a špetkou skořice. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte sníh z bílků.

4

Předehřejte troubu na 180 °C a mezitím naplňte těstem formičky na muffiny.

5

Muffiny ozdobte kolečkem banánu a plátky mandlí a pečte asi 30 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 středně velká jablka (spíše červená)
 3 hodně zralé banány
 2 vejce nebo jejich náhražky (viz výše)
 ½ lžičky jedlé sody

Postup

1

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.

2

Z banánů si nechte 10 koleček, zbytek rozmačkejte. Jablka nastrouhejte.

3

Smíchejte žloutky s mletými mandlemi, sodou a špetkou skořice. Nakonec do těsta zlehka vmíchejte sníh z bílků.

4

Předehřejte troubu na 180 °C a mezitím naplňte těstem formičky na muffiny.

5

Muffiny ozdobte kolečkem banánu a plátky mandlí a pečte asi 30 minut.

Zdravé muffiny bez mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zuzana Veselá

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít