Zapečená brokolice s jáhly

Jáhly patří do jídelníčku nejen našich předků. Pravidelně by se měly objevovat na talíři všech zdravě se stravujících jedinců, sportovců, dětí i seniorů. V kombinaci s brokolicí a dalšími druhy zeleniny z nich vytvoříte pokrm s bohatým nutričním složením.

Množství2 porce
Celkový čas45 minut

Ingredience

 200 g jáhel
 50 g uzeného tempehu
 ½ hlavy brokolice
 červená cibule
 rajče
 hrst mladého hrášku
 špetka černé soli
 špetka pepře
 špetka sušeného česneku
 1 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 1 lžička sušených bylinek dle chuti
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Jáhly spařte v horké vodě, poté je ve vroucí vodě vařte (v poměru 1:2) cca 15 minut.

2

Mezitím si oloupejte cibuli a spolu s ostatní zeleninou a tempehem ji pokrájejte nadrobno.

3

Zeleninu spolu s tempehem zprudka nasucho orestujte (na nepřilnavé pánvi), osolte a opepřete.

4

Podlijte je trochou vody a cca 5 minut je pod pokličkou poduste.

5

Pánev odstavte a k podušené směsi přihoďte uvařené jáhly.

6

Vše důkladně promíchejte, dle potřeby okořeňte a naplňte jím zapékací formu.

7

Vršek poprašte lahůdkovým droždím a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g jáhel
 50 g uzeného tempehu
 ½ hlavy brokolice
 červená cibule
 rajče
 hrst mladého hrášku
 špetka černé soli
 špetka pepře
 špetka sušeného česneku
 1 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 1 lžička sušených bylinek dle chuti

Postup

1

Jáhly spařte v horké vodě, poté je ve vroucí vodě vařte (v poměru 1:2) cca 15 minut.

2

Mezitím si oloupejte cibuli a spolu s ostatní zeleninou a tempehem ji pokrájejte nadrobno.

3

Zeleninu spolu s tempehem zprudka nasucho orestujte (na nepřilnavé pánvi), osolte a opepřete.

4

Podlijte je trochou vody a cca 5 minut je pod pokličkou poduste.

5

Pánev odstavte a k podušené směsi přihoďte uvařené jáhly.

6

Vše důkladně promíchejte, dle potřeby okořeňte a naplňte jím zapékací formu.

7

Vršek poprašte lahůdkovým droždím a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

Notes

Zapečená brokolice s jáhly
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.