Print Options:

Zapečená brokolice s jáhly

Množství2 porceCelkový čas45 minut

 200 g jáhel
 50 g uzeného tempehu
 ½ hlavy brokolice
 červená cibule
 rajče
 hrst mladého hrášku
 špetka černé soli
 špetka pepře
 špetka sušeného česneku
 1 lžíce lahůdkového droždí bez sladu
 1 lžička sušených bylinek dle chuti
1

Jáhly spařte v horké vodě, poté je ve vroucí vodě vařte (v poměru 1:2) cca 15 minut.

2

Mezitím si oloupejte cibuli a spolu s ostatní zeleninou a tempehem ji pokrájejte nadrobno.

3

Zeleninu spolu s tempehem zprudka nasucho orestujte (na nepřilnavé pánvi), osolte a opepřete.

4

Podlijte je trochou vody a cca 5 minut je pod pokličkou poduste.

5

Pánev odstavte a k podušené směsi přihoďte uvařené jáhly.

6

Vše důkladně promíchejte, dle potřeby okořeňte a naplňte jím zapékací formu.

7

Vršek poprašte lahůdkovým droždím a dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C cca na 30 minut.

Nutrition Facts

porce 2