Bezhladoveni.cz

Velikonoční sekaná zdravě a rychle

Domácí sekaná se připravuje z mletého masa. Většinou z mixu hovězího a vepřového. Pokud zvolíte libovější kousky masa a celozrnnou strouhanku, získáte vyvážený a zdravý pokrm. Zkuste tuto „luxusnější“ verzi velikonoční sekané. Obsahuje vařená vejce, která o svátcích zbydou v každé domácnosti.

Množství1 porce

Ingredience

 640 g mixu libového hovězího a vepřového mletého masa (například plece)
 100 g strouhanky z celozrnného pečiva
 3 vařená vejce
 3 syrová vejce
 4 stroužky česneku
 1 kávová lžička dijonské hořčice
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Maso dejte do větší mísy, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, trošku soli, majoránku, kmín, pepř a syrová vejce.

3

Přidejte cca 100 g strouhanky. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla pevná a celistvá směs.

4

Pokud je směs tekutější, přidejte ještě strouhanku.

5

Formu na chleba vymažte troškou oleje.

6

Do formy dejte polovinu masové směsi, na směs položte uvařená vajíčka.

7

Druhou polovinou masové směsi vajíčka zakryjte.

8

Namočte si ruce ve vodě a sekanou nahoře ještě uhlaďte, aby měla hezký tvar.

9

Dejte péct do trouby na 50 minut.

10

Podávejte se šťouchanými brambory či celerem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 640 g mixu libového hovězího a vepřového mletého masa (například plece)
 100 g strouhanky z celozrnného pečiva
 3 vařená vejce
 3 syrová vejce
 4 stroužky česneku
 1 kávová lžička dijonské hořčice

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 stupňů.

2

Maso dejte do větší mísy, přidejte prolisovaný česnek, hořčici, trošku soli, majoránku, kmín, pepř a syrová vejce.

3

Přidejte cca 100 g strouhanky. Vše důkladně promíchejte, aby vznikla pevná a celistvá směs.

4

Pokud je směs tekutější, přidejte ještě strouhanku.

5

Formu na chleba vymažte troškou oleje.

6

Do formy dejte polovinu masové směsi, na směs položte uvařená vajíčka.

7

Druhou polovinou masové směsi vajíčka zakryjte.

8

Namočte si ruce ve vodě a sekanou nahoře ještě uhlaďte, aby měla hezký tvar.

9

Dejte péct do trouby na 50 minut.

10

Podávejte se šťouchanými brambory či celerem.

Velikonoční sekaná zdravě a rychle
Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům