Bezhladoveni.cz

Hned měkké vánoční perníčky

Nechcete se vzdát vánočního cukroví ani nabrat usilovně shozená kila zpět? Upečte si perníčky s menším množstvím kalorií, které na chuti a vůni těžko rozeznáte od těch klasických.

Množství1 porce
Celkový čas25 minut

Ingredience

 1 a 1/2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, pepř, kardamom)
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžička jedlé sody bikarbony
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Semínka zalijte vodou a nechte je 5 až 10 minut odstát.

2

Do mísy nasypte všechny suché ingredience (mouku prosejte) a společně je promíchejte.

3

Do druhé mísy nalijte všechny mokré ingredience (včetně lněného gelu) a společně je prošlehejte.

4

Mokré ingredience pomalu přilévejte k suchým, vařečkou vypracujte mírně lepivé těsto.

5

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho přes noc odležet v lednici.

6

Druhý den vyndejte těsto z lednice a na pomoučeném vále ho vyválejte na 3 až 4 mm plát.

7

Vykrajujte perníčky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 8 až 10 minut. Průběžně je kontrolujte, jakmile jejich spodek zezlátne, jsou upečené.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 a 1/2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, pepř, kardamom)
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžička jedlé sody bikarbony

Postup

1

Semínka zalijte vodou a nechte je 5 až 10 minut odstát.

2

Do mísy nasypte všechny suché ingredience (mouku prosejte) a společně je promíchejte.

3

Do druhé mísy nalijte všechny mokré ingredience (včetně lněného gelu) a společně je prošlehejte.

4

Mokré ingredience pomalu přilévejte k suchým, vařečkou vypracujte mírně lepivé těsto.

5

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho přes noc odležet v lednici.

6

Druhý den vyndejte těsto z lednice a na pomoučeném vále ho vyválejte na 3 až 4 mm plát.

7

Vykrajujte perníčky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 8 až 10 minut. Průběžně je kontrolujte, jakmile jejich spodek zezlátne, jsou upečené.

Hned měkké vánoční perníčky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama