Print Options:

Hned měkké vánoční perníčky

Množství1 porceCelkový čas25 minut

 150 g celozrnné špaldové mouky
 35 ml kokosového oleje
 60 ml rostlinného mléka
 5 lžic čekankového sirupu
 lněný gel (lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody)
 1 a 1/2 lžíce směsi koření (skořice, muškátový oříšek, koriandr, zázvor, fenykl, hřebíček, nové koření, anýz, badyán, pepř, kardamom)
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 1 lžička jedlé sody bikarbony
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli
1

Semínka zalijte vodou a nechte je 5 až 10 minut odstát.

2

Do mísy nasypte všechny suché ingredience (mouku prosejte) a společně je promíchejte.

3

Do druhé mísy nalijte všechny mokré ingredience (včetně lněného gelu) a společně je prošlehejte.

4

Mokré ingredience pomalu přilévejte k suchým, vařečkou vypracujte mírně lepivé těsto.

5

Těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte ho přes noc odležet v lednici.

6

Druhý den vyndejte těsto z lednice a na pomoučeném vále ho vyválejte na 3 až 4 mm plát.

7

Vykrajujte perníčky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

8

Perníčky pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 8 až 10 minut. Průběžně je kontrolujte, jakmile jejich spodek zezlátne, jsou upečené.