Směs na topinku z hummusu, chřestu a avokáda

Dochází vám nápady, co zdravého a rychlého prostřít sobě a své rodině? Sáhněte po sezónních potravinách. S topinkou a směsí s krémovým avokádem a čerstvou zeleninou nemůžete šlápnout vedle.

Množství1 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 2 krajíce chleba (v receptu je použit domácí pohankový chléb)
 porce domácího hummusu
 ½ zralého avokáda
 ½ červené cibule
 2 stonky chřestu
 menší hrst baby špenátu
 špetka černého pepře
 špetka černé soli
 bylinky na ozdobu (v receptu je použita čerstvá petrželka)
 pár kapek avokádového oleje

Postup

1

Chléb nasucho opečte z obou stran.

2

Chřest mezitím očistěte, zbavte tvrdých konců, krátce spařte, pokapejte olejem a ogrilujte z obou stran.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a nakrájejte na tenké plátky.

5

Topinku ozdobte plátky osoleného avokáda, lístky špenátu, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvými bylinkami.

6

Topinku podávejte s hummusem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 krajíce chleba (v receptu je použit domácí pohankový chléb)
 porce domácího hummusu
 ½ zralého avokáda
 ½ červené cibule
 2 stonky chřestu
 menší hrst baby špenátu
 špetka černého pepře
 špetka černé soli
 bylinky na ozdobu (v receptu je použita čerstvá petrželka)
 pár kapek avokádového oleje

Postup

1

Chléb nasucho opečte z obou stran.

2

Chřest mezitím očistěte, zbavte tvrdých konců, krátce spařte, pokapejte olejem a ogrilujte z obou stran.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.

4

Avokádo rozkrojte, zbavte pecky a nakrájejte na tenké plátky.

5

Topinku ozdobte plátky osoleného avokáda, lístky špenátu, na kolečka nakrájenou cibulí a čerstvými bylinkami.

6

Topinku podávejte s hummusem.

Směs na topinku z hummusu, chřestu a avokáda
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.