Vegetariánská čína s tofu a cuketou

Chcete svůj bezmasý jídelníček rozšířit o další zdravé jídlo plné přirozených chutí? Vyzkoušejte čínu bohatou na zeleninu a rostlinnou bílkovinu, s minimem tuku a kvalitními sacharidy.

Množství1 porce
Celkový čas1 hodina

Ingredience

 2 lžíce tamari omáčky
 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru
 zelenina (cuketa, cibule, bílé zelí, pór, mrkev, paprika, sušené shiitake, klíčky mungo, bambusové výhonky)
 snítka čerstvého koriandru
 100 g tofu natural pevné konzistence
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Houby předem namočte, poté uvařte dle návodu na zadní straně obalu. Vývar z hub nevylévejte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

3

Česnek oloupejte a prolisujte.

4

Zeleninu očistěte a nakrájejte na vámi požadované tvary.

5

Tofu důkladně osušte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte marinovat (lžička sezamového oleje + lžíce tamari omáčky).

6

Rýži nebo těstoviny důkladně propláchněte a dejte vařit dle návodu na zadní straně obalu.

7

Wok pánev na malém plameni rozehřejte, přidejte lžičku sezamového oleje, lžíci tamari omáčky, zázvor a česnek.

8

Po chvilce do pánve přihoďte uvařené shiitake a všechnu zeleninu.

9

Směs zlehka orestujte a v závěru podlijte trochou houbového vývaru.

10

Plamen vypněte a do směsi vmíchejte miso pastu. Pánev přiklopte a směs nechte odstát.

11

Mezitím na jiné pánvi opečte z obou stran naložené tofu.

12

Opečené tofu smíchejte se zeleninovou směsí.

13

Čínu servírujte s vámi zvolenou přílohou, chilli a nadrobno nasekaným koriandrem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 lžíce tamari omáčky
 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru
 zelenina (cuketa, cibule, bílé zelí, pór, mrkev, paprika, sušené shiitake, klíčky mungo, bambusové výhonky)
 snítka čerstvého koriandru
 100 g tofu natural pevné konzistence

Postup

1

Houby předem namočte, poté uvařte dle návodu na zadní straně obalu. Vývar z hub nevylévejte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

3

Česnek oloupejte a prolisujte.

4

Zeleninu očistěte a nakrájejte na vámi požadované tvary.

5

Tofu důkladně osušte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte marinovat (lžička sezamového oleje + lžíce tamari omáčky).

6

Rýži nebo těstoviny důkladně propláchněte a dejte vařit dle návodu na zadní straně obalu.

7

Wok pánev na malém plameni rozehřejte, přidejte lžičku sezamového oleje, lžíci tamari omáčky, zázvor a česnek.

8

Po chvilce do pánve přihoďte uvařené shiitake a všechnu zeleninu.

9

Směs zlehka orestujte a v závěru podlijte trochou houbového vývaru.

10

Plamen vypněte a do směsi vmíchejte miso pastu. Pánev přiklopte a směs nechte odstát.

11

Mezitím na jiné pánvi opečte z obou stran naložené tofu.

12

Opečené tofu smíchejte se zeleninovou směsí.

13

Čínu servírujte s vámi zvolenou přílohou, chilli a nadrobno nasekaným koriandrem.

Vegetariánská čína s tofu a cuketou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít