Svěží meruňkovo-broskvové muffiny bez pečení

Honí vás chuť na sladké i v těchto vedrech? Pak vám přijdou vhod raw meruňkové muffiny s ořechovým košíčkem a čerstvou broskví navrchu. Díky meruňkám aspirují na tradiční symbol českého léta, co myslíte?

Množství4 porce
Čas přípravy2 hodinČas vaření2 hodin 30 minutCelkový čas4 hodin 30 minut

Ingredience

Postup

1

Meruňky rozmixujte do konzistence pyré, přisypte k nim chia semínka a odložte je alespoň na 2 hodiny do lednice.

2

Vločky, ořechy, sušené meruňky, mandlové máslo a sůl rozmixujte. Suroviny nemixujte příliš dlouho.

3

Rozmixovanou směs natlačte do muffinových košíčků. Košíčky dejte ztuhnout do mrazáku.

4

Na ztuhlé košíčky nalijte gelové meruňkové pyré. Košíčky dejte opět ztuhnout do mrazáku.

5

Muffiny vyjměte z mrazáku 1/2 hodiny až hodinu před podáváním. Jejich vršky můžete ozdobit pokrájenou broskví.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Meruňky rozmixujte do konzistence pyré, přisypte k nim chia semínka a odložte je alespoň na 2 hodiny do lednice.

2

Vločky, ořechy, sušené meruňky, mandlové máslo a sůl rozmixujte. Suroviny nemixujte příliš dlouho.

3

Rozmixovanou směs natlačte do muffinových košíčků. Košíčky dejte ztuhnout do mrazáku.

4

Na ztuhlé košíčky nalijte gelové meruňkové pyré. Košíčky dejte opět ztuhnout do mrazáku.

5

Muffiny vyjměte z mrazáku 1/2 hodiny až hodinu před podáváním. Jejich vršky můžete ozdobit pokrájenou broskví.

Svěží meruňkovo-broskvové muffiny bez pečení
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.