Bezhladoveni.cz

Lehký strouhaný koláč s mákem a tofu tvarohem

Strouhaný koláč s tvarohem patří mezi oblíbený dezert našich babiček. Patříte mezi jeho milovníky? Pak vyzkoušejte recept na odlehčenou variantu, sympatickou nejen svými nutričními hodnotami.

Množství
Celkový čas4 hodin

Ingredience

Na těsto
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 ½ lžičky jedlé sody bikarbony
Na náplň
 340 g tofu natural
 100 ml mandlového mléka
 kapka citrónové šťávy
 špetka nastrouhané bio citrónové kůry
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Nejdříve připravte těsto. Semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré a vše zpracujte v kompaktní těsto. Dejte ho na hodinu do lednice.

3

Mezitím si připravte náplň společným rozmixováním všech ingrediencí.

4

Uleželé těsto rozdělte na dva stejně velké díly.

5

Jeden díl nastrouhejte nahrubo na dno nepřilnavé pečicí formy (nemáte-li formu s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem).

6

Těsto přikryjte tofu krémem, na něj nastrouhejte nahrubo druhou polovinu těsta.

7

Koláč pečte nepřikrytý v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na těsto
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 ½ lžičky jedlé sody bikarbony
Na náplň
 340 g tofu natural
 100 ml mandlového mléka
 kapka citrónové šťávy
 špetka nastrouhané bio citrónové kůry

Postup

1

Nejdříve připravte těsto. Semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré a vše zpracujte v kompaktní těsto. Dejte ho na hodinu do lednice.

3

Mezitím si připravte náplň společným rozmixováním všech ingrediencí.

4

Uleželé těsto rozdělte na dva stejně velké díly.

5

Jeden díl nastrouhejte nahrubo na dno nepřilnavé pečicí formy (nemáte-li formu s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem).

6

Těsto přikryjte tofu krémem, na něj nastrouhejte nahrubo druhou polovinu těsta.

7

Koláč pečte nepřikrytý v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut dozlatova.

Lehký strouhaný koláč s mákem a tofu tvarohem

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama