Lehký strouhaný koláč s mákem a tofu tvarohem

Strouhaný koláč s tvarohem patří mezi oblíbený dezert našich babiček. Patříte mezi jeho milovníky? Pak vyzkoušejte recept na odlehčenou variantu, sympatickou nejen svými nutričními hodnotami.

Množství
Celkový čas4 hodin

Ingredience

Na těsto
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 ½ lžičky jedlé sody bikarbony
Na náplň
 340 g tofu natural
 100 ml mandlového mléka
 kapka citrónové šťávy
 špetka nastrouhané bio citrónové kůry
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Nejdříve připravte těsto. Semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré a vše zpracujte v kompaktní těsto. Dejte ho na hodinu do lednice.

3

Mezitím si připravte náplň společným rozmixováním všech ingrediencí.

4

Uleželé těsto rozdělte na dva stejně velké díly.

5

Jeden díl nastrouhejte nahrubo na dno nepřilnavé pečicí formy (nemáte-li formu s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem).

6

Těsto přikryjte tofu krémem, na něj nastrouhejte nahrubo druhou polovinu těsta.

7

Koláč pečte nepřikrytý v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut dozlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na těsto
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 ½ lžičky jedlé sody bikarbony
Na náplň
 340 g tofu natural
 100 ml mandlového mléka
 kapka citrónové šťávy
 špetka nastrouhané bio citrónové kůry

Postup

1

Nejdříve připravte těsto. Semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré a vše zpracujte v kompaktní těsto. Dejte ho na hodinu do lednice.

3

Mezitím si připravte náplň společným rozmixováním všech ingrediencí.

4

Uleželé těsto rozdělte na dva stejně velké díly.

5

Jeden díl nastrouhejte nahrubo na dno nepřilnavé pečicí formy (nemáte-li formu s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem).

6

Těsto přikryjte tofu krémem, na něj nastrouhejte nahrubo druhou polovinu těsta.

7

Koláč pečte nepřikrytý v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut dozlatova.

Lehký strouhaný koláč s mákem a tofu tvarohem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít