Print Options:

Lehký strouhaný koláč s mákem a tofu tvarohem

MnožstvíCelkový čas4 hodin

Na těsto
 3 lžíce mletých lněných semínek + 9 lžic vody
 1 lžíce mandlového másla
 1 lžíce raw nepraženého kakaového prášku
 50 g řepkového nebo kokosového oleje
 40 g čekankového sirupu
 200 g pohankové mouky
 1 lžička kypřicího prášku do pečiva bez fosfátů
 ½ lžičky jedlé sody bikarbony
Na náplň
 340 g tofu natural
 100 ml mandlového mléka
 kapka citrónové šťávy
 špetka nastrouhané bio citrónové kůry
 5 lžic mletého máku
 špetka mleté vanilky
 čekankový sirup na doslazení
1

Nejdříve připravte těsto. Semínka zalijte vodou a dejte alespoň na 2 hodiny stranou.

2

K suchým ingrediencím přilijte mokré a vše zpracujte v kompaktní těsto. Dejte ho na hodinu do lednice.

3

Mezitím si připravte náplň společným rozmixováním všech ingrediencí.

4

Uleželé těsto rozdělte na dva stejně velké díly.

5

Jeden díl nastrouhejte nahrubo na dno nepřilnavé pečicí formy (nemáte-li formu s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem).

6

Těsto přikryjte tofu krémem, na něj nastrouhejte nahrubo druhou polovinu těsta.

7

Koláč pečte nepřikrytý v předehřáté troubě na 180 °C cca 40 minut dozlatova.

Nutrition Facts

porce 15