Bezhladoveni.cz

Slaný závin se špenátem a bazalkou

Čekáte návštěvu a rádi byste ji ohromili něčím slaným, zdravým, chutným a na přípravu snadným? Pak špenátový závin jako dobrý nápad jeví se, po domácku připravený sklidí úspěch také u těch, kteří špenát běžně nejedí a o jeho benefitech toho příliš nevědí.

Množství
Celkový čas2 hodin

Ingredience

 250 g mraženého listového špenátu
 ½ tofu natural
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 hrst nasekaných čerstvých bazalkových listů
 rostlinné mléko na potření
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a lněnými semínky rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do takto rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Špenát nechte rozmrazit při pokojové teplotě.

5

Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.

6

Tofu rozdrobte na malé kousky.

7

Na nepřilnavé pánvi nechte na trošce vody podusit cibuli spolu s česnekem, po chvilce k nim přidejte špenát a tofu.

8

Směs opepřete a okmínujte. Nakonec ke všem surovinám přisypte bazalku a pánev odstavte z plotny.

9

Odležené těsto rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm a rovnoměrně na něj rozprostřete vzniklou směs.

10

Závin srolujte, srolovaný jej přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho mlékem, posypte mletým kmínem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut.

11

Po 30 minutách teplotu zvyšte na 180 °C a dalších cca 10 minut jej pečte do zezlátnutí.

12

Upečený závin podávejte teplý nebo vychlazený.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 250 g mraženého listového špenátu
 ½ tofu natural
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 hrst nasekaných čerstvých bazalkových listů
 rostlinné mléko na potření

Postup

1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a lněnými semínky rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do takto rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Špenát nechte rozmrazit při pokojové teplotě.

5

Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.

6

Tofu rozdrobte na malé kousky.

7

Na nepřilnavé pánvi nechte na trošce vody podusit cibuli spolu s česnekem, po chvilce k nim přidejte špenát a tofu.

8

Směs opepřete a okmínujte. Nakonec ke všem surovinám přisypte bazalku a pánev odstavte z plotny.

9

Odležené těsto rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm a rovnoměrně na něj rozprostřete vzniklou směs.

10

Závin srolujte, srolovaný jej přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho mlékem, posypte mletým kmínem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut.

11

Po 30 minutách teplotu zvyšte na 180 °C a dalších cca 10 minut jej pečte do zezlátnutí.

12

Upečený závin podávejte teplý nebo vychlazený.

Slaný závin se špenátem a bazalkou

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama