Print Options:

Slaný závin se špenátem a bazalkou

MnožstvíCelkový čas2 hodin

 400 g celozrnné špaldové mouky
 200 g uvařených bílých máslových fazolí
 150 ml plnotučného kokosového mléka
 1 lžíce lněných semínek
 250 g mraženého listového špenátu
 ½ tofu natural
 1 menší cibule
 1 stroužek česneku
 hrst nasekaných čerstvých bazalkových listů
 špetka pepře
 špetka římského kmínu
 špetka mletého kmínu
 rostlinné mléko na potření
1

Fazole spolu s kokosovým mlékem a lněnými semínky rozmixujte do krémové konzistence.

2

Do takto rozmixované směsi postupně přisypávejte mouku a nejlépe rukama vypracujte těsto.

3

Těsto vytvarujte do koule, zabalte ho do potravinářské folie a dejte ho odpočinout do lednice alespoň na 1 hodinu.

4

Špenát nechte rozmrazit při pokojové teplotě.

5

Cibuli i česnek nakrájejte nadrobno.

6

Tofu rozdrobte na malé kousky.

7

Na nepřilnavé pánvi nechte na trošce vody podusit cibuli spolu s česnekem, po chvilce k nim přidejte špenát a tofu.

8

Směs opepřete a okmínujte. Nakonec ke všem surovinám přisypte bazalku a pánev odstavte z plotny.

9

Odležené těsto rozválejte na pečicím papíře do výšky 0,5 cm a rovnoměrně na něj rozprostřete vzniklou směs.

10

Závin srolujte, srolovaný jej přendejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete ho mlékem, posypte mletým kmínem a dejte ho péct do předehřáté trouby na 160 °C cca na 30 minut.

11

Po 30 minutách teplotu zvyšte na 180 °C a dalších cca 10 minut jej pečte do zezlátnutí.

12

Upečený závin podávejte teplý nebo vychlazený.

Nutrition Facts

porce 6