Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem

Tento lahodný salát musíte vyzkoušet hned z několika důvodů: Skvěle chutná, dodá vám nejhodnotnější rostlinné bílkoviny, řadu vitamínů i minerálů a v neposlední řadě je úžasně jednoduchý na přípravu.

Množství2 porce

Ingredience

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Typ jídlaStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu

Postup

1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zuzana Veselá

Zuzana Veselá

Jsem vystudovaná právnička, ale nyní se naplno věnuji psaní. Mám ráda českou, italskou, indickou a mexickou kuchyni. Miluji ochutnávání nových druhů exotického ovoce a (nealko!) nápojů. Od vyváženého jídelníčku z poctivých surovin se podle mě odvíjí i naše celková pohoda.

Nenechte si ujít