Print Options:

Salát s cizrnou, avokádem a feta sýrem

Množství2 porce

 1 avokádo – čím zralejší, tím lepší
 150 g cizrny libovolného druhu
 50 g feta sýra na posypání
 1 stroužek česneku
 šťáva z půlky citronu
 pár kapek olivového oleje
 drcený pepř, nejlépe barevný
1

Minimálně 10-12 hodin předem namočte cizrnu.

2

Zakalenou vodu z máčení slijte a cizrnu vařte v čerstvé – minimálně 50 minut. V průběhu vaření sbírejte pěnu.

3

Hotovou cizrnu slijte a nechte vychladnout. Pak ji namačkejte vidličkou tak, aby některé kousky zůstaly celé.

4

Rozkrojte avokádo, vyjměte pecku a vydlabanou dužinu přidejte k namačkané cizrně.

5

Promíchejte, zakápněte citronem, přidejte rozmačkaný česnek, pepř a pár kapek olivového oleje.

6

Navrch nastrouhejte feta sýr. Těsně před konzumací promíchejte.

7

Podávejte s domácím chlebem, celozrnnou bagetkou nebo listovým salátem.

Nutrition Facts

porce 2