Rukolový salát s granátovým jablkem, kozím sýrem a medem

K jaru a létu neodmyslitelně patří saláty. Zkuste netradiční spojení avokáda, granátového jablka, kozího sýru a medu s pikantní rukolou. Během pár minut budete mít hotovo!

Množství1 porce

Ingredience

Na salát
 1 velká hrst rukoly (100 g)
 1 granátové jablko
 ½ zralého avokáda
 60 g čerstvého kozího sýru
Na zálivku
 1 lžička dijonské hořčice
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Rukolu důkladně propláchněte a dejte do větší misky.

2

Avokádo rozpulte. Jednu půlku vydlábněte a nakrájejte na kostičky.

3

Granátové jablko omyjte, rozpulte a opatrně vydlabejte kuličky.

4

Pokrájené avokádo i kuličky z granátového jablka poklaďte do mísy na rukolu.

5

Nyní si připravte dresink – med, hořčici, olej i sůl dejte do mističky a důkladně promíchejte.

6

Do salátu nadrobte kousky kozího sýru.

7

Pinie a semínka opražte nasucho na pánvi a poté je přidejte také do salátu.

8

Zalijte salát dresinkem.

9

Podávejte s celozrnnou bagetkou, rozpečeným toastem, nebo domácím chlebem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na salát
 1 velká hrst rukoly (100 g)
 1 granátové jablko
 ½ zralého avokáda
 60 g čerstvého kozího sýru
Na zálivku
 1 lžička dijonské hořčice

Postup

1

Rukolu důkladně propláchněte a dejte do větší misky.

2

Avokádo rozpulte. Jednu půlku vydlábněte a nakrájejte na kostičky.

3

Granátové jablko omyjte, rozpulte a opatrně vydlabejte kuličky.

4

Pokrájené avokádo i kuličky z granátového jablka poklaďte do mísy na rukolu.

5

Nyní si připravte dresink – med, hořčici, olej i sůl dejte do mističky a důkladně promíchejte.

6

Do salátu nadrobte kousky kozího sýru.

7

Pinie a semínka opražte nasucho na pánvi a poté je přidejte také do salátu.

8

Zalijte salát dresinkem.

9

Podávejte s celozrnnou bagetkou, rozpečeným toastem, nebo domácím chlebem.

Rukolový salát s granátovým jablkem, kozím sýrem a medem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

Nenechte si ujít