Květáková polévka s pórkem a semínky

Chladné podzimní počasí k hřejivým polévkám přímo vybízí. My tentokrát dali přednost zajeté klasice, na kterou se spoléháme velice. A pokud i vás chuť pečeného květáku moc baví, nečekejte na nic a hurá na ni!

Množství4 porce
Celkový čas50 minut

Ingredience

 ½ středně velkého květáku
 mrkev
 petržel
 hrst na kolečka nakrájeného pórku
 stroužek česneku
 0,80 l zeleninového vývaru
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.

3

Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.

4

Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.

5

Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.

6

Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.

7

Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.

8

Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ středně velkého květáku
 mrkev
 petržel
 hrst na kolečka nakrájeného pórku
 stroužek česneku
 0,80 l zeleninového vývaru

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.

3

Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.

4

Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.

5

Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.

6

Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.

7

Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.

8

Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.

Květáková polévka s pórkem a semínky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít