Bezhladoveni.cz

Květáková polévka s pórkem a semínky

Chladné podzimní počasí k hřejivým polévkám přímo vybízí. My tentokrát dali přednost zajeté klasice, na kterou se spoléháme velice. A pokud i vás chuť pečeného květáku moc baví, nečekejte na nic a hurá na ni!

Množství4 porce
Celkový čas50 minut

Ingredience

 ½ středně velkého květáku
 mrkev
 petržel
 hrst na kolečka nakrájeného pórku
 stroužek česneku
 0,80 l zeleninového vývaru
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.

3

Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.

4

Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.

5

Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.

6

Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.

7

Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.

8

Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 ½ středně velkého květáku
 mrkev
 petržel
 hrst na kolečka nakrájeného pórku
 stroužek česneku
 0,80 l zeleninového vývaru

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Květák očistěte a rozeberte na menší růžičky, česnek oloupejte.

3

Plech vyložte pečicím papírem, na kterém květák spolu s česnekem pečte cca 30 minut do zezlátnutí.

4

Mezitím si omyjte pórek a oškrábejte mrkev i petržel.

5

Zeleninu vložte do hrnce, okořeňte, zalijte vývarem a přiveďte k varu.

6

Opečený květák a česnek přidejte do hrnce a vše spolu nechte ještě dalších 10 minut pod pokličkou mírně probublávat.

7

Hrnec odstavte, jeho obsah rozmixujte dohladka, osolte a opepřete, přidejte tahini, případně dochuťte dle potřeby.

8

Hotovou polévku servírujte posypanou nasucho opraženými semínky.

Květáková polévka s pórkem a semínky

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama
reklama