Bezhladoveni.cz

Pikantní polévka se zeleninou a nudlemi

Mrazivé počasí volá po teplé a vydatné polévce, co myslíte? Ta naše vás zahřeje, příjemně zasytí a zlepší obranyschopnost vašeho organismu. Hotová je raz dva.

Množství1 porce
Celkový čas20 minut

Ingredience

 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru (cca o šířce 1 cm)
 2 lžíce tamari omáčky
 šťáva z 1/2 limetky
 pak choi
 mrkev
 brokolice
 100 g tofu natural
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 nať jarní cibulky
 voda
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Česnek oloupejte a prolisujte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

V hluboké pánvi rozehřejte lžičku sezamového oleje spolu se lžící tamari omáčky.

4

Přidejte zázvor, česnek a limetkovou šťávu.

5

Nechte spojit chutě, poté přilijte vroucí vodu, přihoďte nudle, očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte do uvaření nudlí (dle informací na zadní straně obalu).

6

Mezitím smíchejte lžičku sezamového oleje se lžící tamari omáčky. V marinádě obalte plátky osušeného (papírovou utěrkou) tofu.

7

Marinované tofu opečte nasucho z obou stran.

8

Jakmile jsou nudle uvařené, polévku odstavte a vmíchejte do ní miso pastu.

9

Polévku servírujte s opečeným tofu, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koriandrem a mátou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru (cca o šířce 1 cm)
 2 lžíce tamari omáčky
 šťáva z 1/2 limetky
 pak choi
 mrkev
 brokolice
 100 g tofu natural
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 nať jarní cibulky
 voda

Postup

1

Česnek oloupejte a prolisujte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

V hluboké pánvi rozehřejte lžičku sezamového oleje spolu se lžící tamari omáčky.

4

Přidejte zázvor, česnek a limetkovou šťávu.

5

Nechte spojit chutě, poté přilijte vroucí vodu, přihoďte nudle, očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte do uvaření nudlí (dle informací na zadní straně obalu).

6

Mezitím smíchejte lžičku sezamového oleje se lžící tamari omáčky. V marinádě obalte plátky osušeného (papírovou utěrkou) tofu.

7

Marinované tofu opečte nasucho z obou stran.

8

Jakmile jsou nudle uvařené, polévku odstavte a vmíchejte do ní miso pastu.

9

Polévku servírujte s opečeným tofu, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koriandrem a mátou.

Pikantní polévka se zeleninou a nudlemi
Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům