Print Options:

Pikantní polévka se zeleninou a nudlemi

Množství1 porceCelkový čas20 minut

 stroužek česneku
 kousek čerstvého zázvoru (cca o šířce 1 cm)
 2 lžičky sezamového oleje
 2 lžíce tamari omáčky
 šťáva z 1/2 limetky
 porce rýžových nudlí (nejlépe z hnědé mouky)
 1 lžička miso pasty
 pak choi
 mrkev
 brokolice
 100 g tofu natural
 čerstvý koriandr
 čerstvá máta
 nať jarní cibulky
 voda
1

Česnek oloupejte a prolisujte.

2

Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno.

3

V hluboké pánvi rozehřejte lžičku sezamového oleje spolu se lžící tamari omáčky.

4

Přidejte zázvor, česnek a limetkovou šťávu.

5

Nechte spojit chutě, poté přilijte vroucí vodu, přihoďte nudle, očištěnou a nakrájenou zeleninu a vařte do uvaření nudlí (dle informací na zadní straně obalu).

6

Mezitím smíchejte lžičku sezamového oleje se lžící tamari omáčky. V marinádě obalte plátky osušeného (papírovou utěrkou) tofu.

7

Marinované tofu opečte nasucho z obou stran.

8

Jakmile jsou nudle uvařené, polévku odstavte a vmíchejte do ní miso pastu.

9

Polévku servírujte s opečeným tofu, nadrobno nakrájenou cibulkou, nasekaným koriandrem a mátou.

Nutrition Facts

porce 1