Bezhladoveni.cz

Pečené fazole se zeleninou v rajčatové omáčce

Jak zařadit luštěniny do jídelníčku? Zapečte je v jednom pekáči se zeleninou a směsí bylinek. Spolu vás zasytí, nutričně vyživí a výsledná chuť jídla snad i mile překvapí.

Množství2 porce
Celkový čas1 hodina 30 minut

Ingredience

 2 menší mrkve
 2 petržele
 kousek celeru
 1 větší žlutá cibule
 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
 koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazole důkladně propláchněte.

2

Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.

3

Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

4

Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.

5

Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.

6

K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.

7

Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 2 menší mrkve
 2 petržele
 kousek celeru
 1 větší žlutá cibule
 400 g loupaný, krájených rajčat v bio kvalitě
 koření (tymián, bazalka, rozmarýn, majoránka, saturejka, bobkový list, šalvěj)

Postup

1

Fazole důkladně propláchněte.

2

Mrkev a petržel oškrábejte a nakrájejte na kolečka.

3

Celer a cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kousky.

4

Nakrájenou zeleninu promíchejte s kořením a olivovým olejem.

5

Zeleninu nechte v chladu odležet alespoň po dobu 30 minut.

6

K odležené zelenině přidejte rajčata a čekankový sirup.

7

Vše zlehka promíchejte, přendejte do zapékací misky a pečte zakryté v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 45 minut.

Pečené fazole se zeleninou v rajčatové omáčce

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Nenechte si ujít

reklama